Category: Algemeen nieuwsTag:

‘Soulmuziek zet ik thuis niet zo snel op. Maar het is heerlijk om te spelen. Je kunt je er heerlijk in uitleven, je hoeft je niet in te houden.’

Ronnie woont in Amsterdam, maar groeide op in het Noord-Hollandse Warmenhuizen. BeeJay: ‘hij is bescheiden, maar de band kan op ‘m bouwen.’ Voor hij zich aansloot bij het Memphis Project, speelde hij in de succesvolle band A Day’s Work. De band trad onder meer op in de Melkweg, Paradiso en op Parkpop. In 2010 stopte de band, Ronnie was er toen al enkele jaren uit.

Kippenvel
Het album dat hij uitbracht met zijn project Adoma – muziek in de stijl van Massive Attack en Zero 7 – werd zeer goed ontvangen door popcritici van onder meer LiveXS – “Internationale klasse” – en OOR – “Een prachtige bijna sprookjesachtige productie”. “Kippenvel, rillingen en tranen in mijn ogen,” schreef 3voor12 over Adoma.

Ronnie is een van de mede-oprichters van BeeJay & The Memphis Project. ‘Ik vind het heerlijk om een goede groove neer te zetten. En dan die blazers: te gek!’

Ronnie (33) is sound designer voor films, documentaires en reclame. Een bekend voorbeeld van de geluiden die hij ontwerpt en maakt is dat van het hondje die een Volkswagen imiteert (Klik hier voor het reclamespotje).

Foto (c) Maison des Images

One thought on “BEEJAY INTRODUCES…RONNIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *